OpenVZ Forum


Home » General » Support » Unable to run OpenVPN - "openvpn --mktun --dev tap0" fails
Unable to run OpenVPN - "openvpn --mktun --dev tap0" fails [message #22011] Thu, 18 October 2007 14:35 Go to previous message
tomfra is currently offline  tomfra
Messages: 28
Registered: September 2007
Junior Member
I am trying to setup OpenVPN on one VPS using the "dummy0" trick as described at http://forum.openvz.org/index.php?t=msg&th=315 , in the wiki and some other sources.

However, when I run "openvpn --mktun --dev tap0" I get this error:

Thu Oct 18 14:04:59 2007 TUN/TAP device tap0 opened
Thu Oct 18 14:04:59 2007 Note: Cannot set tx queue length on tap0: Operation not permitted (errno=1)
Thu Oct 18 14:04:59 2007 Cannot ioctl TUNSETPERSIST(1) tap0: Operation not permitted (errno=1)
Thu Oct 18 14:04:59 2007 Exiting


/dev/tun exists. I can also create tap0 manually but that didn't help either. Both tun & bridge modules are loaded on the host.

Thanks in advance for any help Wink

Tomas



Do you really believe the Internet is a safe place?
IdentityCloaker.com - Take Back Your Privacy!
 
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: *SOLVED* No Internet access on VEs (but I get remote SSH access)
Next Topic: Warning: Variable TEMPLATE not found in /etc/sysconfig/vz
Goto Forum:
  


Current Time: Mon May 20 05:22:56 GMT 2024

Total time taken to generate the page: 0.01359 seconds