OpenVZ Forum


Home » General » Support » OpenVZ 7 + mdadm slow rebuild
OpenVZ 7 + mdadm slow rebuild [message #53536] Thu, 30 May 2019 10:33 Go to next message
ccto is currently offline  ccto
Messages: 54
Registered: October 2005
Member
From: 180.92.180*
I am preparing (cloning) a new OpenVZ 7 server.

However, when rebuilding /vz (with mdadm RAID-1 3 x 4TB HDD), the sync status is very slow (around 1-4MByte per second).

If I umount /vz , the rebuild speed resumes as normal (around 150Mbyte per second)
If I mount /vz again, the rebuild speed slows down again (around 1-4MByte per second)

The 3 HDD are blank new. I tried to replace SATA cables.

Kernel: 3.10.0-957.12.2.vz7.86.2
No CT nor VM are running. Completely idle server.

Any hints to check?

Thank you for your kind attention
Regards
George
Re: OpenVZ 7 + mdadm slow rebuild [message #53537 is a reply to message #53536] Thu, 30 May 2019 11:04 Go to previous message
ccto is currently offline  ccto
Messages: 54
Registered: October 2005
Member
From: 180.92.180*
Sorry, the problem shall be resolved.

It was caused by ext4lazyinit.
https://www.thomas-krenn.com/en/wiki/Ext4_Filesystem

If I use -
mkfs.ext4 -E lazy_itable_init=0,lazy_journal_init=0 /dev/xxx/yyy
Then wait for mkfs.ext4 some time (a few minutes).
Not sure why ext4lazyinit runs over a hour, but still running...

Then, the mdadm rebuild performance looks normal even the /vz filesystem is mounted.
Previous Topic: Debian 9 fresh install of OpenVZ gives errors on creating container
Next Topic: Can you use "ipset" with OpenVZ 7 / Virtuozzo 7?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Oct 14 15:47:09 GMT 2019