OpenVZ Forum


Home » General » Support » Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!!
icon8.gif  Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31709] Mon, 07 July 2008 15:31 Go to next message
roland is currently offline  roland
Messages: 14
Registered: May 2008
Location: leb
Junior Member
hello all,
i just finished installing openvz on opensuse 10.2
i used the following kernel:
http://download.openvz.org/kernel/branches/sles10-2.6.16/027 stab028.3/kernel-ovzpae-2.6.16.60_027stab028.3-0.23.i686.rpm

after installation, i tried creating using a precreated Suse template which is the following :

http://download.openvz.org/template/precreated/opensuse-10-i 386-default.tar.gz

and i got the following error:

openvz:~ # vzctl start 333
Warning: configuration file for distribution opensuse-10-i386-defaul not found default used
Starting VE ...
VE is mounted
Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded
VE start failed
VE is unmounted



any help about this issue?!
i googled with no luck..!

any advice would be appreciated:)
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31710 is a reply to message #31709] Mon, 07 July 2008 15:34 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

Can you retry with the latest sles10 kernel?
http://wiki.openvz.org/Download/kernel/sles10

Also, what is your vzctl version? Maybe you need to upgrade to latest vzctl as well.


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31713 is a reply to message #31709] Mon, 07 July 2008 18:19 Go to previous messageGo to next message
roland is currently offline  roland
Messages: 14
Registered: May 2008
Location: leb
Junior Member
well thats where i got my openvz from!
the one i used, is actually the latest..!

as for vzctl its 3.0.22 the latest...
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31734 is a reply to message #31713] Tue, 08 July 2008 09:56 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

Indeed this is the latest kernel. Sorry I overlooked it.

I have filed a bug to bugzilla, we will investigate it. For now I recommend you to use RHEL5-based kernel.


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31735 is a reply to message #31709] Tue, 08 July 2008 10:03 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

Could you please check dmesg output and if there's an oops or some bad messages — please paste it here.

Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31737 is a reply to message #31735] Tue, 08 July 2008 10:07 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

Also, lsmod output would be helpful, too.

What does /etc/init.d/vz status shows?


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31749 is a reply to message #31737] Tue, 08 July 2008 19:41 Go to previous messageGo to next message
roland is currently offline  roland
Messages: 14
Registered: May 2008
Location: leb
Junior Member
hey thanks for the help..! appreciate it..

anyway to answer your posts:

firstly, i tried using the kernel you suggested, it always ended up in missing dependencies which are initscripts and mkinitrd .. i didnt try to force it without dependencies though.

secondly, i just attached the output of lsmod ,and dmesg..

once again thanks for your help Smile
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31760 is a reply to message #31749] Tue, 08 July 2008 20:42 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

dmesg seems to be from a different kernel version (it says 2.6.18-something). We need the exact dmesg output from a kernel on which an error is happening, collected after the error has happened.

Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31761 is a reply to message #31760] Tue, 08 July 2008 21:01 Go to previous messageGo to next message
roland is currently offline  roland
Messages: 14
Registered: May 2008
Location: leb
Junior Member
actually this is the kernel that im currently facing the prob on..
heres another output exactly after the error has occured

Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31766 is a reply to message #31761] Wed, 09 July 2008 01:46 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

Alright, this last dmesg was from kernel 2.6.16-027test011-0.12-ovz.

Could you provide the one for the latest kernel, i.e. 027stab028.3, same conditions (after the error)?


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31880 is a reply to message #31709] Fri, 11 July 2008 15:47 Go to previous messageGo to next message
roland is currently offline  roland
Messages: 14
Registered: May 2008
Location: leb
Junior Member
sorry for the late reply.

i formated my box with suse 10.2 again.

installed the latest openvz kernel for suse, as well as a precreated template.

i could create/start the VE now normaly though with one prob!

theres no Yum, apt-get,wget in it!
its empty!
i tried downloading rpms through the node to the root file on the ve, and ther rpm -Uhv inside.. but theres a whole lot of dependencies!
i managed to get a few by installing a few packages, but theres a lot more!

is it normal to have a template without such crucial elements?!
or is it some bug! or..!

any advice on how to solve this issue would be appreciated:)
thanks for your help so far..
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #31923 is a reply to message #31880] Mon, 14 July 2008 19:02 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

I guess we can close this thread as you have opened a new one here: http://forum.openvz.org/index.php?t=rview&goto=31902#msg _31902

Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #32027 is a reply to message #31923] Thu, 17 July 2008 14:08 Go to previous messageGo to next message
xemul is currently offline  xemul
Messages: 248
Registered: November 2005
Senior Member
Roland, do you have an ipv6 module? It is not loaded - that's why the vzmon doesn't get in. Load one and everything will be OK.

http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: Invalid kernel, or some kernel modules are not loaded!! help!! [message #32028 is a reply to message #31709] Thu, 17 July 2008 14:28 Go to previous message
roland is currently offline  roland
Messages: 14
Registered: May 2008
Location: leb
Junior Member
so thats what actually solved it!

thank you for the valuable info, as i mentioned previously as i got frustrated, i ended up formating and going at it again with no prob, though i stayed curious to know wht happened.

you were right, as i formated my suse earlier, during the setup i disabled the ipv6 and i guess thats what cause all these probs, since the 2nd time i formated i left everything set by default and the prob didnt occur.


thanks for the info once again i appreciate it Smile
Previous Topic: GRUB Bootmanager
Next Topic: [Solved]Is this a Gentoo or a OpeVZ problem?
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Feb 29 20:44:12 GMT 2024

Total time taken to generate the page: 0.02417 seconds