OpenVZ Forum


Home » Mailing lists » Users » Virtual Ethernet device
Virtual Ethernet device [message #25187] Mon, 17 December 2007 10:10 Go to next message
Dietmar Maurer is currently offline  Dietmar Maurer
Messages: 52
Registered: March 2007
Member
From: openvz.org
Hi all,

i am trying to setup a veth as described in:

http://wiki.openvz.org/Virtual_Ethernet_device


but vznetcfg script alwasy returns:

"According to /etc/vz/conf/.conf VE has no veth IPs configured."

Seems vznetcfg script has some errors, because it simply calls
EXTERNAL_SCRIPT without parsing parameters, i.e. VEID is not set.

Or do I miss something?

- Dietmar
Re: Virtual Ethernet device [message #25189 is a reply to message #25187] Mon, 17 December 2007 10:35 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

From: openvz.org
Dietmar Maurer wrote:
> Hi all,
>
> i am trying to setup a veth as described in:
>
> http://wiki.openvz.org/Virtual_Ethernet_device
>
>
> but vznetcfg script alwasy returns:
>
> "According to /etc/vz/conf/.conf VE has no veth IPs configured."
>
> Seems vznetcfg script has some errors, because it simply calls
> EXTERNAL_SCRIPT without parsing parameters, i.e. VEID is not set.
>
> Or do I miss something?
>   

 From what I see, VEID is passed to vznetcfg via environment variable, 
and vznetcfg script itself exports VEID before calling EXTERNAL_SCRIPT 
-- so it should work at least in theory :)
RE: Virtual Ethernet device [message #25190 is a reply to message #25189] Mon, 17 December 2007 10:42 Go to previous messageGo to next message
Dietmar Maurer is currently offline  Dietmar Maurer
Messages: 52
Registered: March 2007
Member
From: openvz.org
Ah, I see  - thanks

- Dietmar

>  From what I see, VEID is passed to vznetcfg via environment 
> variable, and vznetcfg script itself exports VEID before 
> calling EXTERNAL_SCRIPT
> -- so it should work at least in theory :)
Apache and MySQL together in VE not runnig reliable? [message #25192 is a reply to message #25189] Mon, 17 December 2007 11:19 Go to previous messageGo to next message
Guido Stepken is currently offline  Guido Stepken
Messages: 4
Registered: December 2007
Junior Member
From: openvz.org
Hi!

We discovered, that apache and mysql running together in a VE will hang 
(sometimes apache, sometimes mysql), when coming close to reserved 
memory limit.

What could have caused this phenomenon?

We are working with stable gentoo distribution, uptodate.

tnx in advance, Guido Stepken
Re: Apache and MySQL together in VE not runnig reliable? [message #25193 is a reply to message #25192] Mon, 17 December 2007 12:59 Go to previous message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

From: openvz.org
Any lines with failcnt>0 in /proc/user_beancounters for the problematic VE?

stepken wrote:
> Hi!
>
> We discovered, that apache and mysql running together in a VE will 
> hang (sometimes apache, sometimes mysql), when coming close to 
> reserved memory limit.
>
> What could have caused this phenomenon?
>
> We are working with stable gentoo distribution, uptodate.
>
> tnx in advance, Guido Stepken
>
>
Previous Topic: Mono CreateThread error
Next Topic: VE fails to stop
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 23 13:10:30 GMT 2019