OpenVZ Forum


Home » General » Support » problems with ubuntu and arch
problems with ubuntu and arch [message #23743] Sat, 24 November 2007 11:32 Go to next message
Fenixoid is currently offline  Fenixoid
Messages: 7
Registered: August 2007
Location: Lithuania
Junior Member

saule ~ # vzlist -a
      VEID      NPROC STATUS  IP_ADDR         HOSTNAME
         1         14 running 123.456.78.90   CentOS
         2         14 running 123.456.78.91   SLC
         3          4 running 123.456.78.92   Debian
         4          3 running 123.456.78.93   OpenSUSE
         5          4 running 123.456.78.94   Slackware
         6          - mounted 123.456.78.95   Ubuntu
         7          3 running 123.456.78.96   CentOS-5
         8          3 running 123.456.78.97   Arch
saule ~ # vzctl start 6
Starting VE ...
VE is unmounted
VE is mounted
Adding IP address(es): 123.456.78.95
Setting CPU units: 1000
Set hostname: Ubuntu
File resolv.conf was modified
VE start in progress...
saule ~ # vzctl enter 6
VE is not running
saule ~ # vzctl enter 8
enter into VE 8 failed
Unable to open pty: No such file or directory

host system - gentoo (uses dynamic udev, which dynamically creates symbolic links to a device)

[Updated on: Sat, 24 November 2007 11:45]

Report message to a moderator

Re: problems with ubuntu and arch [message #23765 is a reply to message #23743] Mon, 26 November 2007 09:29 Go to previous messageGo to next message
curx
Messages: 739
Registered: February 2006
Location: Nürnberg, Germany
Senior Member

Hi,

can you please poste:

* version of vzctl
* version of VE OS Template of ubuntu and archlinux, precreated or selfbuilded


Re: problems with ubuntu and arch [message #23818 is a reply to message #23765] Tue, 27 November 2007 09:40 Go to previous messageGo to next message
Fenixoid is currently offline  Fenixoid
Messages: 7
Registered: August 2007
Location: Lithuania
Junior Member

Hello,

vzctl version 3.0.16

arch-0.8-i386-minimal
ubuntu-7.10-i386-minimal

all from: http://openvz.org/download/template/cache/

[Updated on: Tue, 27 November 2007 09:41]

Report message to a moderator

Re: problems with ubuntu and arch [message #23949 is a reply to message #23818] Thu, 29 November 2007 06:21 Go to previous message
curx
Messages: 739
Registered: February 2006
Location: Nürnberg, Germany
Senior Member

Hi,

ubuntu-7.10:
needed a vzctl version of 3.0.19 (-> http://wiki.openvz.org/Ubuntu_Gutsy_template_creation#vzctl )

archlinux-0.8:
some dev nodes are missing, to solve this:

# cp -a /dev/console /dev/tty /dev/full /dev/initctl \
/dev/null /dev/ptmx /dev/pts /dev/random /dev/urandom /dev/zero \
/<VE_ROOTDIR>/dev

or downloaded the updated archlinux-0.8 template.

Previous Topic: Tutorial : How to use vzdump --snapshot
Next Topic: CPUUNITS - DUAL CPU QUAD CORE
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Apr 21 21:40:08 GMT 2024

Total time taken to generate the page: 0.01262 seconds