OpenVZ Forum


Home » Mailing lists » Users » enter VE failed
enter VE failed [message #13962] Fri, 08 June 2007 13:58
Christian Kaiser2 is currently offline  Christian Kaiser2
Messages: 27
Registered: May 2007
Junior Member
From: openvz.org
Hi all,

I just want to share my experience. I don't know where to put it in the
wiki, so someone can feel free to do that.

I had this problem that a lot of people seem to have with their self
created templates. I had to create a template of "fedora core 6 for the ppc
architecture" on my own because at this time there is no precreated one
provided. I got the list of installed packages of the i386 precreated
fedora core 6 template of openvz.org. Then I installed these packages on a
ppc machine (yum --installroot /template ...). After that I deleted the
udev package (with force) and copied a static copy of hosts (VE0)
device-tree /dev in the directory where I installed the template. Creating
a VE works fine with that but I couldn't enter the VE.

[root@c02b12-0 /]# vzctl enter 101
enter into VE 101 failed
Unable to open pty: No such file or directory

What I forgot was, that in the VE the virtual devpts filesystem has to be
mounted. And I don't know why but my template had no entry in /etc/fstab. I
had to add a line like

none /dev/pts devpts rw 0 0

in /etc/fstab and now it works fine.

Mit freundlichen Grüßen / Best Regards
Christian Kaiser
--
IBM Deutschland Entwicklung GmbH
Open Systems Firmware Development
mail: ckaiser2@de.ibm.com

IBM Deutschland Entwicklung GmbH
Vorsitzender des Aufsichtsrats: Martin Jetter
Geschäftsführung: Herbert Kircher
Sitz der Gesellschaft: Böblingen
Registergericht: Amtsgericht Stuttgart, HRB 243294
Previous Topic: Can I use openvz in Ubuntu 7.04 for amd_64?
Next Topic: rhel 3 and other 2.4 kernel based distros
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Nov 21 19:45:48 GMT 2018