OpenVZ Forum


Home » General » Discussions » Reconfiguring network from scratch
icon2.gif  Reconfiguring network from scratch [message #52816] Tue, 25 April 2017 22:37 Go to next message
azilber is currently offline  azilber
Messages: 11
Registered: May 2015
Location: Malaysia
Junior Member
From: *time.net.my
Hi All,

I need to reconfigure the network from scratch, and I'm not sure about a few things:

1. Do physical adapters need to be named a specific name? Should they be enpXsX or ethX or enoX? Does it matter?
2. Bridging with bonded interfaces. Should bonded interfaces be named the standard bondX?
3. Virtual interfaces: venet0, virbr0, and virbr0-nic all must exist?
4. Are all configs done via the ifcg-* scripts or are there prlctl methods for it?

[Updated on: Tue, 25 April 2017 22:39]

Report message to a moderator

Re: Reconfiguring network from scratch [message #52941 is a reply to message #52816] Sun, 03 September 2017 02:29 Go to previous message
mangust is currently offline  mangust
Messages: 34
Registered: April 2008
Location: Spain
Member
From: *red.226.225.212.procono.es
ifcfg- files works for me. don't forget to kill NetworkManager and ModemManager: yum erase NetworkManager work perfect for me. What &^&87(*^ is that on server OS Sad

I did em1 and em2 ... into bond:

cat <<EOT > /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-em1
DEVICE=em1
ONBOOT=yes
IPV6INIT=no
MASTER=bond0
SLAVE=yes
EOT
cat <<EOT > /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-em2
DEVICE=em2
ONBOOT=yes
IPV6INIT=no
MASTER=bond0
SLAVE=yes
EOT
cat <<EOT > /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-em3
DEVICE=em3
ONBOOT=yes
IPV6INIT=no
MASTER=bond0
SLAVE=yes
EOT
cat <<EOT > /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-em4
DEVICE=em4
ONBOOT=yes
IPV6INIT=no
MASTER=bond0
SLAVE=yes
EOT

cat <<EOT > /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-bond0
DEVICE=bond0
ONBOOT=YES
BONDING_OPTS="miimon=100 mode=1"
IPV6INIT=no
EOT

Installer with Manager will try to put all your interfaces into bridges. Make sure to go and remove them from there Smile Spend 30minutes figuring out why IP on the bond0 was not working, till figure out it was in a bridge Smile

[Updated on: Sun, 03 September 2017 02:32]

Report message to a moderator

Previous Topic: Installation over KVM/IP & Software RAID
Next Topic: Veth Interface
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Nov 21 19:16:17 GMT 2017