OpenVZ Forum


Home » General » Support » Network Issues in VPS domain server (I can't resolve my connectivity problems [ Any help?])
icon2.gif  Network Issues in VPS domain server [message #52241] Thu, 15 October 2015 16:26
Selena32 is currently offline  Selena32
Messages: 1
Registered: October 2015
Location: Madrid
Junior Member
From: *174.63.71.dyn.user.ono.com
Hi there, Im trying to setup a OpenVZ container, the Internet Service Provider gave me this addresses for my 2 v-ethernets:
IP Address 104.223.100.105 and 104.223.100.106
Gateway 104.223.100.1
Netmask 255.255.255.0
Nameserver 8.8.8.8
Nameserver 8.8.4.4
-------------------------------------
Then how I configured the server:

#ip addr show
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
inet 127.0.0.1/8 scope host lo
inet6 ::1/128 scope host
valid_lft forever preferred_lft forever
2: venet0: <BROADCAST,POINTOPOINT,NOARP,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc noqueue state UNKNOWN
link/void
inet 127.0.0.1/32 scope host venet0
inet 104.223.100.105/32 brd 104.223.100.105 scope global venet0:0
inet 104.223.100.106/32 brd 104.223.100.106 scope global venet0:1

** I have 2 network interfaces for configuring 2 external Ips...
---------------------------------------------------
cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-venet0
DEVICE=venet0
BOOTPROTO=static
ONBOOT=yes
ARPCHECK="no"
IPADDR=127.0.0.1
NETMASK=255.255.255.255
BROADCAST=0.0.0.0
ARPCHECK="no"
IPV6INIT="yes"

*** Should I configure another local ip here?

# cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-venet0:0
DEVICE=venet0:0
ONBOOT=yes
ARPCHECK="no"
IPADDR=104.223.100.105
NETMASK=255.255.255.255


cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-venet0:1
DEVICE=venet0:1
ONBOOT=yes
ARPCHECK="no"
IPADDR=104.223.100.106
NETMASK=255.255.255.255

cat /etc/sysconfig/network
NETWORKING="yes"
GATEWAYDEV="venet0"
NETWORKING_IPV6="yes"
IPV6_DEFAULTDEV="venet0"

----------------------------------------

cat /etc/hosts
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost localhost4.localdomain4 localhost4
# Auto-generated hostname. Please do not remove this comment.
104.223.100.105 domainserver.com domainserver
::1 localhost localhost.localdomain localhost6 localhost6.localdomain6

-------------------------------

#iptables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target prot opt source destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination

# route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
link-local 0.0.0.0 255.255.0.0 U 1002 0 0 venet0
default 0.0.0.0 0.0.0.0 U 0 0 0 venet0


-------------------------------

BIND9 is no working neither...But I guess is because my private IPs.... Anyone can help me please?


Thaaaanks you a lot!!!!








[Updated on: Thu, 15 October 2015 16:50]

Report message to a moderator

Previous Topic: suexec permission problem when simfs + centos 7 + tar/cp backup
Next Topic: NETEM kernel for OpenVZ Container
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 11 17:22:28 GMT 2019