OpenVZ Forum


Home » General » Support » Cant mount XFS block device inside of container
Cant mount XFS block device inside of container [message #51858] Mon, 26 January 2015 20:05 Go to next message
o1o1o11o1 is currently offline  o1o1o11o1
Messages: 10
Registered: March 2014
Location: United States
Junior Member
From: 50.56.228*
I tried for searching for this on the forum and I saw the same question pop up few times with no answer so here it is again:

I have a container with a block device exposed to it. If I format it with ext3 or ext4 I can mount it just fine, but if I format it with xfs I can only mount it on the HN. Trying to mount it inside the container results in:

mount: unknown filesystem type 'xfs'

This is kind of expected given that /proc/filesystems inside the container does not have xfs listed, where it does show on the HN.

Is it possible to do this using the exposed block device, or do I need to go with bind mounts instead?

I am running Debian Wheezy, with the following kernel: 2.6.32-openvz-042stab084.17-amd64 and vzctl version 4.7.2-1.
Re: Cant mount XFS block device inside of container [message #51867 is a reply to message #51858] Mon, 02 February 2015 20:40 Go to previous message
Paparaciz
Messages: 302
Registered: August 2009
Senior Member
From: *static.zebra.lt
probably I would go with bind mounts.

not sure if xfs is virtualized.
Previous Topic: OpenVZ change size of /dev/simfs
Next Topic: Is OpenVZ as easy to use as cPanel?
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jul 17 17:04:22 GMT 2019