OpenVZ Forum


Home » General » Support » Unable to access vz.repo from VM, but works on host node
Unable to access vz.repo from VM, but works on host node [message #51801] Thu, 18 December 2014 15:06 Go to next message
Philip is currently offline  Philip
Messages: 2
Registered: December 2014
Location: Sweden
Junior Member
From: *ovpn.se
Hi,

I encounterd a wierd issue today. I'm unable to run yum update on my CentOS VM's because it's unable to reach vzdownload.swsoft.com

[root@test ~]# yum update
Loaded plugins: fastestmirror
Loading mirror speeds from cached hostfile
Could not retrieve mirrorlist vzdownload.swsoft.com/download/mirrors/centos-6 error was
12: Timeout on vzdownload.swsoft.com/download/mirrors/centos-6: (28, 'connect() timed out!')
Error: Cannot find a valid baseurl for repo: vz-base

Which is wierd, because the host node can reach that address without any issue. It isn't a DNS problem, because it does resolve to the right IP.

Traceroute and ping from VM:
[root@test ~]# traceroute vzdownload.swsoft.com
traceroute to vzdownload.swsoft.com (199.115.104.111), 30 hops max, 60 byte packets

1 sbg1.vikinglayer.com (37.187.168.201) 0.021 ms 0.008 ms 0.005 ms
2 sbg-g2-a9.fr.eu (188.165.9.77) 0.721 ms 0.725 ms 1.231 ms
3 fra-5-6k.fr.eu (91.121.128.124) 4.088 ms * *
4 rbx-g2-a9.fr.eu (94.23.122.117) 11.596 ms 11.588 ms 11.632 ms
5 * * *
6 * * *
7 ae10.mpr2.lhr2.uk.zip.zayo.com (64.125.31.194) 14.748 ms 14.782 ms 14.744 ms
8 xe-7-1-0.cr1.lga5.us.zip.zayo.com (64.125.26.37) 84.380 ms 84.369 ms 84.3 66 ms
9 * * *
10 * * *
11 * * *
^C

[root@test ~]# ping vzdownload.swsoft.com
PING vzdownload.swsoft.com (199.115.104.111) 56(84) bytes of data.
^C
--- vzdownload.swsoft.com ping statistics ---
130 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 129785ms

Traceroute and Ping from Host Node:
[root@sbg1 ~]# traceroute vzdownload.swsoft.com
traceroute to vzdownload.swsoft.com (199.115.104.111), 30 hops max, 60 byte packets
1 37.187.168.253 (37.187.168.253) 0.667 ms 0.682 ms 0.722 ms
2 sbg-g2-a9.fr.eu (188.165.9.77) 0.645 ms 0.671 ms 0.714 ms
3 * * *
4 rbx-g2-a9.fr.eu (94.23.122.117) 11.833 ms 11.854 ms 12.253 ms
5 * * *
6 * * *
7 ae10.mpr2.lhr2.uk.zip.zayo.com (64.125.31.194) 14.773 ms 14.774 ms 14.832 ms
8 xe-7-1-0.cr1.lga5.us.zip.zayo.com (64.125.26.37) 84.310 ms 84.304 ms 84.296 ms
9 ae6.cr1.ord2.us.zip.zayo.com (64.125.24.34) 105.520 ms 105.539 ms 105.519 ms
10 ae16.mpr1.sea1.us.zip.zayo.com (64.125.21.138) 155.332 ms 150.412 ms 152.145 ms
11 xe-0-0-0.mpr1.sea25.us.zip.zayo.com (64.125.32.158) 152.900 ms 155.085 ms 149.739 ms
12 te-8-2.car1.sea02.cl.mgmt.zip.zayo.com.32.125.64.in-addr.arp a (64.125.32.170) 152.096 ms 148.816 ms 148.946 ms
13 199.16.40.2 (199.16.40.2) 152.729 ms 152.758 ms 153.928 ms
14 usc-vz02.parallels.net (199.115.105.239) 157.326 ms 153.041 ms 153.078 ms
15 vzdownload.swsoft.com (199.115.104.111) 153.658 ms 154.813 ms 153.611 ms

PING vzdownload.swsoft.com (199.115.104.111) 56(84) bytes of data.
64 bytes from vzdownload.swsoft.com (199.115.104.111): icmp_seq=1 ttl=50 time=150 ms
64 bytes from vzdownload.swsoft.com (199.115.104.111): icmp_seq=2 ttl=50 time=150 ms
64 bytes from vzdownload.swsoft.com (199.115.104.111): icmp_seq=3 ttl=50 time=150 ms
64 bytes from vzdownload.swsoft.com (199.115.104.111): icmp_seq=4 ttl=50 time=150 ms
^C
--- vzdownload.swsoft.com ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 3868ms
rtt min/avg/max/mdev = 150.257/150.289/150.326/0.275 ms

The VM is able to reach other addresses, it's just this particular one i've been having problems with. Any idea what's wrong?
Re: Unable to access vz.repo from VM, but works on host node [message #51813 is a reply to message #51801] Wed, 24 December 2014 21:24 Go to previous messageGo to next message
Philip is currently offline  Philip
Messages: 2
Registered: December 2014
Location: Sweden
Junior Member
From: *ovpn.se
This got solved after the kernel update, still not sure what caused this but either way it works great now.
icon12.gif  Re: Unable to access vz.repo from VM, but works on host node [message #53171 is a reply to message #51801] Tue, 13 February 2018 16:15 Go to previous message
slrslr is currently offline  slrslr
Messages: 11
Registered: April 2014
Junior Member
From: 89.221.215*
For anyone who have same issue, i solved it this way:

$ grep -Ri "vzdownload.swsoft" /etc/yum.repos.d

to find which repository contains that address which fails to connect. It was /etc/yum.repos.d/vz.repo

So i edited it and set this new line: enabled=false
to all sections. Other option my be to rename repo or move it somewhere else.

I then downloaded new repo as is mentioned at https://openvz.org/Quick_Installation_CentOS_6

$ wget -O /etc/yum.repos.d/openvz.repo http://download.openvz.org/openvz.repo

Then clean yum cache and do update (now without issue):

$ yum clean all
$ yum update
Previous Topic: KVM console
Next Topic: The certificate for https://download.openvz.org/ is broken/expired
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Jun 22 19:05:52 GMT 2018