OpenVZ Forum


Home » General » Support » Failed to start custom template
Failed to start custom template [message #51679] Wed, 01 October 2014 08:47 Go to next message
acidloop is currently offline  acidloop
Messages: 1
Registered: October 2014
Location: Russia
Junior Member
From: lexpro.ru


I have created custom template in openvz webpanel. I can use this template to create VM's, but i can't start them.

Here is the output after executing vzctl start 333
Starting container...
The ploop library has been loaded successfully
[ 0.000673] Opening delta /vz/private/333/root.hdd/root.hdd
[ 0.013293] Adding delta dev=/dev/ploop14100 img=/vz/private/333/root.hdd/root.hdd (rw)
[ 0.031071] Running: fsck.ext4 -p /dev/ploop14100p1
/dev/ploop14100p1: clean, 18/144288 files, 262254/576256 blocks
[ 0.066517] Mounting /dev/ploop14100p1 at /vz/root/333 fstype=ext4 data='balloon_ino=12,'
Container is mounted
Setting iptables mask 0x1c000007
Setting features mask 0000000000000001/0000000000000001
Container start failed (try to check kernel messages, e.g. "dmesg | tail")
Killing container ...
Container was stopped
[ 1.577279] Unmounting file system at /vz/root/333
[ 1.609521] Unmounting device /dev/ploop14100
Container is unmounted

Here is the dmesg output

[1787074.182270] ploop14100: p1
[1787074.192013] ploop14100: p1
[1787074.209486] EXT4-fs (ploop14100p1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts:
[1787074.210530] EXT4-fs (ploop14100p1): loaded balloon from 12 (6144 blocks)
[1787074.212305] CT: 333: started
[1787074.318074] CT: 333: stopped

here is the output of tail -n 10 vzctl.log

2014-10-01T08:08:07+0000 vzctl : CT 333 : Setting iptables mask 0x1c000007
2014-10-01T08:08:07+0000 vzctl : CT 333 : Setting features mask 0000000000000001/0000000000000001
2014-10-01T12:08:07+0400 vzctl : CT 333 : Container start failed (try to check kernel messages, e.g. "dmesg | tail")
2014-10-01T12:08:07+0400 vzctl : CT 333 : Killing container ...
2014-10-01T12:08:08+0400 vzctl : CT 333 : Locked by: pid 773361, cmdline vzctl start 333
2014-10-01T12:08:08+0400 vzctl : CT 333 : Container already locked
2014-10-01T12:08:09+0400 vzctl : CT 333 : Container was stopped
2014-10-01T12:08:09+0400 : Unmounting file system at /vz/root/333
2014-10-01T12:08:09+0400 : Unmounting device /dev/ploop14100
2014-10-01T12:08:09+0400 vzctl : CT 333 : Container is unmounted

I have noticed that when im starting container top catches 2 processes that start it same time.
Its only problem with custom templates and i have tried to make a template via terminal but it doesn't start too.
Re: Failed to start custom template [message #51685 is a reply to message #51679] Tue, 07 October 2014 16:50 Go to previous message
Paparaciz
Messages: 302
Registered: August 2009
Senior Member
From: *static.zebra.lt
what customizations you did to create this custom template?

creating container is nothing more (more or less) than creating config files, ploop image, mounting it and extracting files to it. thats why creating works.
Previous Topic: ZOL (ZFS on Linux) works with OpenVZ
Next Topic: SSH connection refused after install
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Aug 14 06:43:53 GMT 2018