OpenVZ Forum


Home » General » Support » NFS problem: Error in reread_part (ploop.c:1096)..
NFS problem: Error in reread_part (ploop.c:1096).. [message #51605] Thu, 14 August 2014 15:05 Go to next message
xVZuser is currently offline  xVZuser
Messages: 2
Registered: August 2014
Junior Member
From: *ericsson.ca
Hi guys,
I install OpenVZ on Debian, it is running ok.
however, I encounter some issues when I did the following.

1. I set up a NFS server (hostNFS, ip=192.168.203.147), and exports in /etc/exports:
/vz/private 192.168.203.0/24(rw,sync,fsid=0,crossmnt,no_subtree_check,no _root_squash)
the partition /vz is ext4 format.

2. on the OpenVZ machine, I mount as following in /etc/fstab:
192.168.203.147:/vz/private /var/lib/vz/private nfs rw,sync,hard,intr 0 0

then I create and start a Container,
I have the errors:
----
Setting maximal mount count to -1
Setting interval between checks to 0 seconds
Creating balloon file .balloon-c3a5ae3d-ce7f-43c4-a1ea-c61e2b4504e8
Error in reread_part (ploop.c:1096): BLKRRPART /dev/ploop30294: Device or resource busy
Mounting /dev/ploop30294p1 at /var/lib/vz/private/304.tmp/root.hdd/root.hdd.mnt fstype=ext4 data=''
----

the container can start up despite of this error.
But can anyone help solve it?
thanks!
Re: NFS problem: Error in reread_part (ploop.c:1096).. [message #51702 is a reply to message #51605] Tue, 14 October 2014 14:24 Go to previous message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

From: 62.156.150*
https://bugzilla.openvz.org/show_bug.cgi?id=3081

Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Previous Topic: Boot sequence
Next Topic: OpenVZ virtual environment Public Cloud Vendors
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Sep 23 16:33:24 GMT 2018