OpenVZ Forum


Home » General » Support » Unable to start init, probably incorrect template error
Unable to start init, probably incorrect template error [message #50663] Fri, 04 October 2013 06:30 Go to next message
blacksnow is currently offline  blacksnow
Messages: 2
Registered: October 2013
Location: SysOp
Junior Member
From: *hsd1.or.comcast.net
Hi all,
CentOS 6 x64 host with an Ubuntu 13.04 x64 VM.

Kernel: 2.6.32-042stab081.3

Out of the blue one day a VM crashed on me. So, I login to go start it back up and get this:
[root@REMOVED]# vzctl start 102
Starting container...
Container is mounted
Adding IP address(es): REMOVED
Setting CPU limit: 100
Setting CPU units: 1000
Setting CPUs: 1
Unable to start init, probably incorrect template
Container start failed
Killing container ...
Container was stopped
Container is unmounted

So, I go check /etc/vz/conf/102.conf and it says
OSTEMPLATE="ubuntu-13.04-x86_64"


So, I go to /vz/template/cache and extract said template, then copy /usr/sbin/init over in an attempt to fix. No go. Any thoughts?
Re: Unable to start init, probably incorrect template error [message #50665 is a reply to message #50663] Fri, 04 October 2013 20:27 Go to previous messageGo to next message
blacksnow is currently offline  blacksnow
Messages: 2
Registered: October 2013
Location: SysOp
Junior Member
From: *hsd1.or.comcast.net
I was able to fix this issue after a good night's sleep. Seems the ENTIRE sbin directory went missing...
Re: Unable to start init, probably incorrect template error [message #51392 is a reply to message #50665] Mon, 05 May 2014 20:50 Go to previous messageGo to next message
nooshibn86 is currently offline  nooshibn86
Messages: 2
Registered: May 2014
Junior Member
From: *ipnetworksinc.net
Hi
I have the same problem and I am stuck for 2 weeks Sad((( how did you fix it can you help me?
  • Attachment: Capture.JPG
    (Size: 58.54KB, Downloaded 568 times)
Re: Unable to start init, probably incorrect template error [message #51393 is a reply to message #50665] Mon, 05 May 2014 22:42 Go to previous messageGo to next message
nooshibn86 is currently offline  nooshibn86
Messages: 2
Registered: May 2014
Junior Member
From: *ipnetworksinc.net
Hi
I have the same problem and I am stuck for 2 weeks Sad((( how did you fix it can you help me?
Re: Unable to start init, probably incorrect template error [message #51604 is a reply to message #50663] Wed, 13 August 2014 21:17 Go to previous messageGo to next message
vztester is currently offline  vztester
Messages: 19
Registered: August 2008
Junior Member
From: *vs.shawcable.net
I helped someone with this same issue who was trying to use a 64-bit template on a 32-bit kernel (impossible of course). They didn't realize that 32-bit on 64-bit isn't the same setup and incompatible.

If you're using a confirmed working template from the OpenVZ website the issue is probably architecture (eg. using 64-bit templates on a 32-bit kernel).



Re: Unable to start init, probably incorrect template error [message #51613 is a reply to message #51604] Fri, 22 August 2014 05:29 Go to previous message
devonblzx is currently offline  devonblzx
Messages: 127
Registered: December 2006
Senior Member
From: 162.220.217*
It tells you the error, the init scripts are missing. To save yourself the trouble of tracking everything down, your best bet is to take a backup of the system and install from scratch.

You can mount the system using vzctl mount, then copy /vz/root/VEID.


http://static.openvz.org/userbars/openvz-user-2.png
ByteOnSite President
Previous Topic: any command to Freeze a container?
Next Topic: Ploop image incremental backups
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 16 19:01:02 GMT 2019