OpenVZ Forum


Home » General » Support » Ploop wont start after server reset! SOLVED (Ploop wont start after server reset! SOLVED)
icon4.gif  Ploop wont start after server reset! SOLVED [message #49832] Sat, 22 June 2013 16:12 Go to next message
DeepM is currently offline  DeepM
Messages: 14
Registered: December 2009
Location: Lithuania
Junior Member
Hello,
today one server got reset.
After reboot some VPS not start:

Adding delta dev=/dev/ploop63316 img=/vz/private/27/root.hdd/root.hdd (rw)
Mounting /dev/ploop63316p1 at /vz/root/27 fstype=ext4 data='balloon_ino=12,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota. group,jqfmt=vfsv0,'
Error in ploop_mount_fs (ploop.c:1109): Can't mount file system dev=/dev/ploop63316p1 target=/vz/root/27: Invalid argument
Failed to mount image: Error in ploop_mount_fs (ploop.c:1109): Can't mount file system dev=/dev/ploop63316p1 target=/vz/root/27: Invalid argument [21

du -sh /vz/private/27/root.hdd/*
4.0K /vz/private/27/root.hdd/DiskDescriptor.xml
0 /vz/private/27/root.hdd/DiskDescriptor.xml.lck
41G /vz/private/27/root.hdd/root.hdd


Does any body now how to start them?

[Updated on: Tue, 25 June 2013 10:39]

Report message to a moderator

Re: Ploop wont start after server reset! [message #49833 is a reply to message #49832] Sat, 22 June 2013 16:24 Go to previous messageGo to next message
DeepM is currently offline  DeepM
Messages: 14
Registered: December 2009
Location: Lithuania
Junior Member
looks like it is filesystem error problems:

ploop mount /vz/private/27/root.hdd/root.hdd
Error in ploop_fsck (fsck_util.c:380): Dirty flag is set
Error in ploop_mount (ploop.c:1367): /vz/private/27/root.hdd/root.hdd (rw): irrecoverable errors

Embarassed
Re: Ploop wont start after server reset! [message #49851 is a reply to message #49832] Tue, 25 June 2013 06:25 Go to previous messageGo to next message
DeepM is currently offline  DeepM
Messages: 14
Registered: December 2009
Location: Lithuania
Junior Member
No Message Body

[Updated on: Tue, 25 June 2013 10:38]

Report message to a moderator

Re: Ploop wont start after server reset! [message #49855 is a reply to message #49851] Tue, 25 June 2013 10:07 Go to previous messageGo to next message
DeepM is currently offline  DeepM
Messages: 14
Registered: December 2009
Location: Lithuania
Junior Member
Problem solves peaty easy:
Mount ploop:
ploop mount /vz/private/27/root.hdd/DiskDescriptor.xml

And check created ploop device:
fsck /dev/ploop59031p1

After that container may be started Smile

Re: Ploop wont start after server reset! [message #49882 is a reply to message #49855] Fri, 28 June 2013 02:13 Go to previous message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

We will introduce automatic file system checking on mount to avoid problems like this

Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Previous Topic: Problem with live migration due to no aes capable destination HN
Next Topic: eCryptfs and OpenVZ
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 23 08:32:10 GMT 2024

Total time taken to generate the page: 0.02388 seconds