OpenVZ Forum


Home » General » Support » Unable to enter VE
Unable to enter VE [message #51247] Sat, 22 March 2014 21:21 Go to next message
whonch is currently offline  whonch
Messages: 7
Registered: March 2012
Junior Member
I created a new virtual machine using the debian 7 x86 template, but I am totally unable to enter this VE using the command "vzctl enter VEID". Other virtual machines, including Debian 6 x86 work fine.

I can only run commands using "vzctl exec VEID", and it seems that daemons inside the VE do not run at startup (such as SSH).

Is this a know issue? How can I fix it?

Thanks in advance.
Re: Unable to enter VE [message #51248 is a reply to message #51247] Sun, 23 March 2014 00:50 Go to previous messageGo to next message
grep is currently offline  grep
Messages: 34
Registered: November 2013
Member
vzctl enter VEID
apt-get install ...

if already installed:
update-rc.d ssh defaults

[Updated on: Sun, 23 March 2014 00:51]

Report message to a moderator

Re: Unable to enter VE [message #51249 is a reply to message #51248] Sun, 23 March 2014 11:34 Go to previous messageGo to next message
whonch is currently offline  whonch
Messages: 7
Registered: March 2012
Junior Member
No, no. The problem is that the command "vzctl enter VEID" does not work. The container has some other problems, but I think they are all related, since other containers work just fine.
Re: Unable to enter VE [message #51251 is a reply to message #51247] Mon, 24 March 2014 17:07 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

https://openvz.org/Container_enter_failed

Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: Unable to enter VE [message #51308 is a reply to message #51251] Wed, 09 April 2014 07:58 Go to previous messageGo to next message
whonch is currently offline  whonch
Messages: 7
Registered: March 2012
Junior Member
I've tried all the methods that appear on the url you sent, but none of them worked.

I tried installing new server templates, using different versions of debian and ubuntu, and they all have the same problem, except for Debian 6, which is now outdated.

Is it my server's fault, or the templates are corrupt?

EDIT: I tried creating a new virtual server with the (working) debian6 and then upgrading it to debian7, and then the "vzctl enter" command didn't work anymore. Maybe I am using an old version of Openvz in my physical server?

[Updated on: Wed, 09 April 2014 08:33]

Report message to a moderator

Re: Unable to enter VE [message #51309 is a reply to message #51308] Wed, 09 April 2014 16:23 Go to previous messageGo to next message
Ales is currently offline  Ales
Messages: 330
Registered: May 2009
Senior Member
whonch wrote on Wed, 09 April 2014 09:58
Maybe I am using an old version of Openvz in my physical server?

How about actually looking at the versions etc. and telling us? Twisted Evil

Copy paste from the front page of the forum: "Please always report your kernel and tools version." Wink

Besides that, I suggest reporting:
- your physical server OS and OS version
- the list of the OS templates that work for you and those that don't, please also mention what exactly doesn't work.

[Updated on: Wed, 09 April 2014 16:50]

Report message to a moderator

Re: Unable to enter VE [message #51311 is a reply to message #51309] Thu, 10 April 2014 08:53 Go to previous messageGo to next message
whonch is currently offline  whonch
Messages: 7
Registered: March 2012
Junior Member
Ok, sorry for not mentioning it.

Physical OS:
Distributor ID: Debian
Description: Debian GNU/Linux 6.0.9 (squeeze)
Release: 6.0.9
Codename: squeeze

kernel version: Linux box 2.6.32-5-openvz-686
vzctl version: 3.0.24-12

My problem: the command "vzctl enter VEID" doesn't work. It doesn't give me any error messages. Using the strace command, I get this: pastebin.com/cm7ndd6j

Also, none of the daemons installed in the virtual server (such as SSHD) run at startup. I must start them manually everytime the server is rebooted. vzctl exec VEID <command> runs fine though.

I tried a few virtual servers, all of them x86. Debian 6, Debian 7, Ubuntu 12.04 and Ubuntu 13.10. The only one that works flawlessly is Debian 6. I installed all these templates using OpenVZ Web Panel 2.4.

I hope that is enough information.

[Updated on: Thu, 10 April 2014 08:54]

Report message to a moderator

Re: Unable to enter VE [message #51313 is a reply to message #51247] Thu, 10 April 2014 18:56 Go to previous messageGo to next message
Paparaciz
Messages: 302
Registered: August 2009
Senior Member
you are using kernel and tools versions that are quite old and probably not supported.

even recent I saw some complaints that with debian7(?) something didn't worked, so dunno is it already fixed in stable vzctl or just in git. something related to "lo" network interface inside CT.

final recommendation would be search wiki,forum and openvz-* mailing lists how to use openvz debian repo and install openvz latest kernel and tools.

I mentioned openvz-* mailing lists because there was recently more activity related to debian and openvz use.

[Updated on: Thu, 10 April 2014 18:57]

Report message to a moderator

Re: Unable to enter VE [message #51320 is a reply to message #51313] Fri, 11 April 2014 11:21 Go to previous messageGo to next message
whonch is currently offline  whonch
Messages: 7
Registered: March 2012
Junior Member
Thanks for your response.

I think the most reasonable move will be to upgrade my current physical server from Debian 6 to Debian 7, since the former is already unsupported and doesn't have any official repositories.

I will try to do that next week. If you don't hear from me in a while, it means that everything went as expected Very Happy
Re: Unable to enter VE [message #51325 is a reply to message #51320] Sun, 13 April 2014 01:05 Go to previous messageGo to next message
whonch is currently offline  whonch
Messages: 7
Registered: March 2012
Junior Member
In case somebody wondered how it went, today I upgraded my physical server from Debian 6 to Debian 7 and added the official repository. This solved the problem that I explained in this thread.
Re: Unable to enter VE [message #51326 is a reply to message #51247] Sun, 13 April 2014 02:57 Go to previous message
Ales is currently offline  Ales
Messages: 330
Registered: May 2009
Senior Member
Thanks for reporting back. I'm glad all worked out well.
Previous Topic: yum update issue on CentOS 6.4
Next Topic: LVS-tun with OpenVZ
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jan 30 00:55:07 GMT 2023

Total time taken to generate the page: 0.00906 seconds