OpenVZ Forum


Home » General » Support » Problem starting a copied container
Problem starting a copied container [message #51083] Sun, 26 January 2014 01:36 Go to next message
wk38524 is currently offline  wk38524
Messages: 2
Registered: January 2014
Junior Member
I created a simple CentOS 6 based container that I plan to use for testing a monitoring system. This container works great by itself.

I used the instructions at openvz.org/Cloning_VE to make a copy and changed the hostname and IP address in the config file. But, I can't start the new container. I get the following in vzctl.log:

2014-01-25T19:31:11-0600 vzctl : CT 201 : Starting container...
2014-01-25T19:31:12-0600 vzctl : CT 201 : Container is mounted
2014-01-25T19:31:12-0600 vzctl : CT 201 : Adding IP address(es): 192.168.0.201
2014-01-25T19:31:13-0600 vzctl : CT 201 : Setting CPU limit: 10
2014-01-25T19:31:13-0600 vzctl : CT 201 : Setting CPU units: 1000
2014-01-25T19:31:13-0600 vzctl : CT 201 : Setting CPUs: 1
2014-01-25T19:31:13-0600 vzctl : CT 201 : Container start failed (try to check kernel messages, e.g. "dmesg | tail")
2014-01-25T19:31:13-0600 vzctl : CT 201 : Killing container ...
2014-01-25T19:31:14-0600 vzctl : CT 201 : Locked by: pid 2207, cmdline vzctl start 201
2014-01-25T19:31:14-0600 vzctl : CT 201 : Container already locked
2014-01-25T19:31:15-0600 vzctl : CT 201 : Container was stopped
2014-01-25T19:31:15-0600 vzctl : CT 201 : Container is unmounted

It doesn't matter if the original container is running or not. Any clues on this? There is nothing in /vz/lock.
Re: Problem starting a copied container [message #51087 is a reply to message #51083] Mon, 27 January 2014 21:23 Go to previous messageGo to next message
Paparaciz
Messages: 302
Registered: August 2009
Senior Member
so what "dmesg" shows for you about this problem?

please report HN linux version, kernel, openvz tools and friends versions.
does CT is ploop or simfs layout?
please show ctid.conf files from copied CT and new CT.
Re: Problem starting a copied container [message #51088 is a reply to message #51087] Tue, 28 January 2014 01:29 Go to previous messageGo to next message
wk38524 is currently offline  wk38524
Messages: 2
Registered: January 2014
Junior Member
Only thing that dmesg shows is:

[ 65.901793] CT: 201: started
[ 67.204622] CT: 201: stopped

I guess it's simfs since the filesystem shows as /dev/simfs

-----
Hardware node is CentOS 6.5
Kernel is 2.6.32-042stab084.17

vzctl-core-4.6.1-1.x86_64
vzstats-0.5.2-1.noarch
vzquota-3.1-1.x86_64
vzctl-4.6.1-1.x86_64
---
Original container
PHYSPAGES="0:51200"
DISKSPACE="1024000:1024000"
DISKINODES="50000:50000"
QUOTATIME="0"
CPUUNITS="1000"
HOSTNAME="vz200"
VE_ROOT="/vz/root/$VEID"
VE_PRIVATE="/vz/private/$VEID"
OSTEMPLATE="centos-6-x86-20131201"
ORIGIN_SAMPLE="basic"
IP_ADDRESS="192.168.0.200"
NAMESERVER="10.1.1.1"
SWAPPAGES="0"
CPULIMIT="10"
CPUS="1"
ONBOOT="yes"
---
Copied container
PHYSPAGES="0:51200"
DISKSPACE="1024000:1024000"
DISKINODES="50000:50000"
QUOTATIME="0"
CPUUNITS="1000"
HOSTNAME="vz201"
VE_ROOT="/vz/root/$VEID"
VE_PRIVATE="/vz/private/$VEID"
OSTEMPLATE="centos-6-x86-20131201"
ORIGIN_SAMPLE="basic"
IP_ADDRESS="192.168.0.201"
NAMESERVER="10.1.1.1"
SWAPPAGES="0"
CPULIMIT="10"
CPUS="1"
ONBOOT="no"
Re: Problem starting a copied container [message #51090 is a reply to message #51083] Thu, 30 January 2014 18:34 Go to previous message
Paparaciz
Messages: 302
Registered: August 2009
Senior Member
sorry for late reply

maybe try to copy CT with rsync?

vzmigrate use such options:
RSYNC_OPTIONS="-aHAX --delete --numeric-ids"

Previous Topic: strange behaviour of the node
Next Topic: LVM checksum problem after yum update from CentOS 5.9 to CentOS 5.10 (w/o vzkernel update)
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Jul 13 10:19:09 GMT 2024

Total time taken to generate the page: 0.02289 seconds