OpenVZ Forum


Home » Mailing lists » Users » Networking problem
Networking problem [message #27607] Wed, 20 February 2008 15:58
Dean Gostisa is currently offline  Dean Gostisa
Messages: 5
Registered: February 2008
Junior Member
From: openvz.org
Hi,

I use Gentoo OpenVZ kernel: sys-kernel/openvz-sources-2.6.18.028.053-r2
Vzctl: 3.0.22
sysctl config is ok, double checked.

i have two network interfaces:
Private: eth0 (192.168.1.0/24)
Pubic: eth1 (193.200.0.0/24)

I set VPS and set private ip to VPS and vps had nice connection to internet
and everything. then i try to give public ip 193.200.0.18 to VPS and then
vps could ping default gateway 193.200.0.1, but all other internet could not
be accessed.

Here is route output on main host:
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use
Iface
192.168.1.51    *               255.255.255.255 UH    0      0        0
venet0
193.200.0.18    *               255.255.255.255 UH    0      0        0
venet0
192.168.1.0     *               255.255.255.0   U     1      0        0 eth0
193.200.0.0     *               255.255.255.0   U     0      0        0 eth1
loopback        *               255.0.0.0       U     0      0        0 lo
default         kerber.nevron.s 0.0.0.0         UG    0      0        0 eth1
default         192.168.1.1     0.0.0.0         UG    1      0        0 eth0

it is wired that VPS client have gateway set to:
192.0.2.1 by default

but even if i change to real one, no diffrence.

Do anyone have any idea, i would be very happy!

Thank you,
Dean

-- 
Everybody have fun!!!
Previous Topic: OpenVZ oops in shrink_dcache_for_umount
Next Topic: Complex routing and bridging with OpenVZ
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Oct 25 08:05:36 GMT 2020