OpenVZ Forum


Home » Mailing lists » Users » Cannot add VLAN devices to guest with new kernel
Cannot add VLAN devices to guest with new kernel [message #9125] Tue, 19 December 2006 08:54 Go to previous message
Benny Amorsen is currently offline  Benny Amorsen
Messages: 20
Registered: December 2006
Junior Member
I opened bug 395 because of what I considered a regression in test007
compared to test005. The original message:

[root@router01 ~]# uname -r
2.6.18-ovz028test007.1-smp
[root@router01 ~]# vzctl start 114
Starting VE ...
VE is mounted
Setting CPU units: 1000
VE start in progress...
[root@router01 ~]# vzctl set 114 --netdev_add eth0.114 --save
Unable to add netdev eth0.114: Operation not permitted
Saved parameters for VE 114

It works with test005.

There was quite a lot of back and forth between Andrey Mirkin and me.
So far it ended with this comment from Andrey Mirkin:

"It is not secure to use VLANs from VE0 (by --netdev_add) inside VE as
they will operate from VE0 context."

It confuses me that it is possible to use --netdev_add for physical
ethernet devices, but not for VLAN devices.

The alternative solution is to create veth devices and bridge them to
the VLAN devices in VE0. This is not very attractive, because there
will be hundreds of them in my setup.

Good ideas and explanations welcome...


/Benny
 
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: My question with my VPS
Next Topic: DNS Server on OpenVZ.
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Jun 20 06:23:29 GMT 2024

Total time taken to generate the page: 0.03263 seconds