OpenVZ Forum


Home » General » Support » SLES 11 container
SLES 11 container [message #39171] Mon, 22 March 2010 08:41 Go to next message
hansmoser is currently offline  hansmoser
Messages: 2
Registered: March 2010
Junior Member
Hi,

I just started to use openVZ a few day ago and tried to build my first own container with SLES 11.
I used the OpenSuSE-howto from the wiki.

It works - mostly.
  • The install to directory has an error with the suspend rpm, because of an non existing /dev/shm device IIRC. But this may be something to ask Novell.
  • The "Fix console redirect" is in slidely different form.
  • Is it really "rm -f /etc/mtab" and not a relative path to "etc/mtab"?
  • "S08boot.klog" is now "S12boot.klog".
  • I end up with nearly no /dev/tty* devices and error log is filling with faiing to read/write to /dev/tty10.
    syslog is using 30% cpu on that. Sad

All my attempts to solve the missing tty* issue failed.
Does anyone has a hint on that?

Thanks!
Re: SLES 11 container [message #39180 is a reply to message #39171] Tue, 23 March 2010 18:49 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

OK, the tty10 is the *real* terminal and we do not have those inside containers, so you have to fix syslog configuration (usually /etc/syslog.conf or /etc/rsyslog.conf) and disable logging to tty10. I do not have a suse11 system at hand so can't check/advise what needs to be done; but it should be obvious.

Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: SLES 11 container [message #39183 is a reply to message #39180] Wed, 24 March 2010 09:29 Go to previous messageGo to next message
hansmoser is currently offline  hansmoser
Messages: 2
Registered: March 2010
Junior Member
Hi,

thanks for your reply.
Meanwhile I did change the syslog conf. But I was not sure if there is any other effect of the non existing tty10.

But now I'm getting minigetty errors for the not existing ttys 1-6.
Any help on that?
Re: SLES 11 container [message #39184 is a reply to message #39183] Wed, 24 March 2010 10:02 Go to previous message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

Same with mingetty -- just disable it. For example, see http://wiki.openvz.org/Debian_template_creation#Disable_gett y

Unfortunately the wiki article you referred to in your first post is somewhat incomplete -- it was half-written by someone and then abandoned. Would be great if you'll update it now then you have some more experience.


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Previous Topic: Can't boot node with latest kernel
Next Topic: Container broken after migration
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Apr 22 10:13:02 GMT 2024

Total time taken to generate the page: 0.01352 seconds