OpenVZ Forum


Home » General » Support » kernel Problem
kernel Problem [message #33752] Sat, 08 November 2008 11:35 Go to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
Hi , my openvz server kernel have problem

i removed that with rpm -e . so now when i install kernel get this error mesage :


[root@serverd608 dl]# rpm -ihv ovzkernel-PAE-2.6.18-92.1.13.el5.028stab059.3.i686.rpm
Preparing... ########################################### [100%]
1:ovzkernel-PAE ########################################### [100%]
grubby fatal error: unable to find a suitable template
[root@serverd608 dl]#
[root@serverd608 dl]#
[root@serverd608 dl]# rpm -qa | grep kernel
kernel-2.6.18-53.el5
kernel-headers-2.6.18-92.1.17.el5
ovzkernel-PAE-2.6.18-92.1.13.el5.028stab059.3



so openvz boot menu config lines not added in grub.conf :


# grub.conf generated by anaconda
#
# Note that you do not have to rerun grub after making changes to this file
# NOTICE: You have a /boot partition. This means that
# all kernel and initrd paths are relative to /boot/, eg.
# root (hd0,0)
# kernel /vmlinuz-version ro root=/dev/sda2
# initrd /initrd-version.img
#boot=/dev/sda
timeout=5
splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu
title CentOS (2.6.18-53.el5)
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.6.18-53.el5 ro
initrd /initrd-2.6.18-53.el5.img

where is the problem ?

thanks

[Updated on: Sat, 08 November 2008 11:39]

Report message to a moderator

Re: kernel Problem [message #33753 is a reply to message #33752] Sat, 08 November 2008 11:48 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

Could you try installing some CentOS kernel and see if you get the same error?

Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: kernel Problem [message #33754 is a reply to message #33753] Sat, 08 November 2008 12:40 Go to previous messageGo to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
kir wrote on Sat, 08 November 2008 06:48

Could you try installing some CentOS kernel and see if you get the same error?


ovzkernel-PAE-2.6.18-92.1.13.el5.028stab059.3 kernel installed on my server and wokring good !today , after restart server , centos could not be loaded from boot loader .

Datacenter Support : copied over kernel 2.6.18-53.el5 and boot server with this kernel .

now , i removed ovzkernel-PAE-2.6.18-92.1.13.el5.028stab059.3 kernel with rpm -e and when i reinstall this with rpm see that error messages !

Re: kernel Problem [message #33756 is a reply to message #33754] Sat, 08 November 2008 14:15 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

I doubt the problem is ovzkernel-specific/related. So

1. check if grub and mkinitrd are installed correctly:

rpm -V grub
rpm -V mkinitrd

2. check if you get the same error from stock centos kernels, i.e. try to run rpm -ihv on some centos kernel (e.g. from centos updates).


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: kernel Problem [message #33757 is a reply to message #33756] Sat, 08 November 2008 17:03 Go to previous messageGo to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
Hi , ThanQ

[root@serverd608 ~]# rpm -V grub
[root@serverd608 ~]# rpm -V mkinitrd

[root@serverd608 ~]# yum install grub
Loading "fastestmirror" plugin
Loading mirror speeds from cached hostfile
* lxlabsupdate: download.lxlabs.com
* lxlabslxupdate: download.lxlabs.com
* base: mirrors.serveraxis.net
* openvz-kernel-rhel5: download.openvz.org
* updates: centos.mirrors.tds.net
* addons: yum.singlehop.com
* openvz-utils: download.openvz.org
* extras: yum.singlehop.com
Setting up Install Process
Parsing package install arguments
Package grub - 0.97-13.2.i386 is already installed.
Nothing to do

and


[root@serverd608 ~]# yum install mkinitrd
Loading "fastestmirror" plugin
Loading mirror speeds from cached hostfile
* lxlabsupdate: download.lxlabs.com
* lxlabslxupdate: download.lxlabs.com
* base: mirrors.serveraxis.net
* openvz-kernel-rhel5: download.openvz.org
* updates: centos.mirrors.tds.net
* addons: yum.singlehop.com
* openvz-utils: download.openvz.org
* extras: yum.singlehop.com
Setting up Install Process
Parsing package install arguments
Package mkinitrd - 5.1.19.6-28.i386 is already installed.
Nothing to do


what should i do now ?

kir wrote on Sat, 08 November 2008 09:15

I doubt the problem is ovzkernel-specific/related. So

1. check if grub and mkinitrd are installed correctly:

rpm -V grub
rpm -V mkinitrd

2. check if you get the same error from stock centos kernels, i.e. try to run rpm -ihv on some centos kernel (e.g. from centos updates).

[Updated on: Sat, 08 November 2008 17:04]

Report message to a moderator

Re: kernel Problem [message #33758 is a reply to message #33757] Sat, 08 November 2008 17:18 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

check if you get the same error from stock centos kernels, i.e. try to run rpm -ihv on some centos kernel (e.g. from centos updates).

Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: kernel Problem [message #33759 is a reply to message #33758] Sat, 08 November 2008 17:34 Go to previous messageGo to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
other kernels installed success !

kir wrote on Sat, 08 November 2008 12:18

check if you get the same error from stock centos kernels, i.e. try to run rpm -ihv on some centos kernel (e.g. from centos updates).

Re: kernel Problem [message #33760 is a reply to message #33759] Sat, 08 November 2008 18:09 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

aoscentral wrote on Sat, 08 November 2008 20:34

other kernels installed success!


Have you tried it *after* you saw the fail with ovzkernel?

Can I see how your /etc/boot/grub.conf looks like now?


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: kernel Problem [message #33761 is a reply to message #33760] Sat, 08 November 2008 18:15 Go to previous messageGo to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
1- yes

2- [root@serverd608 root]# cat /etc/boot/grub.conf
cat: /etc/boot/grub.conf: No such file or directory


kir wrote on Sat, 08 November 2008 13:09

aoscentral wrote on Sat, 08 November 2008 20:34

other kernels installed success!


Have you tried it *after* you saw the fail with ovzkernel?

Can I see how your /etc/boot/grub.conf looks like now?


Re: kernel Problem [message #33762 is a reply to message #33761] Sat, 08 November 2008 18:40 Go to previous messageGo to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
hi , sorry

when i install some of kernels see this erro message !!!!!

[root@serverd608 root]# rpm -ihv kernel-PAE-2.6.24-ovz006.4.i686.rpm
Preparing... ########################################### [100%]
1:kernel-PAE ########################################### [100%]
grubby fatal error: unable to find a suitable template


aoscentral wrote on Sat, 08 November 2008 13:15

1- yes

2- [root@serverd608 root]# cat /etc/boot/grub.conf
cat: /etc/boot/grub.conf: No such file or directory


kir wrote on Sat, 08 November 2008 13:09

aoscentral wrote on Sat, 08 November 2008 20:34

other kernels installed success!


Have you tried it *after* you saw the fail with ovzkernel?

Can I see how your /etc/boot/grub.conf looks like now?




Re: kernel Problem [message #33763 is a reply to message #33762] Sat, 08 November 2008 19:17 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

See, this is why I asked you about it in the first place. The problem is not OpenVZ-specific.

I do want to help but I don't know the details of how grubby works. I recommend you to ask on some CentOS forum (and maybe post the solution here).


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: kernel Problem [message #33764 is a reply to message #33763] Sat, 08 November 2008 19:19 Go to previous messageGo to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
Ok

kir wrote on Sat, 08 November 2008 14:17

See, this is why I asked you about it in the first place. The problem is not OpenVZ-specific.

I do want to help but I don't know the details of how grubby works. I recommend you to ask on some CentOS forum (and maybe post the solution here).

Re: kernel Problem [message #33765 is a reply to message #33763] Sat, 08 November 2008 22:57 Go to previous messageGo to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
Hi , Reloaded my server os and kernel problem solved . now for use apf on vpses , i changed config by this kb : http://kb.parallels.com/en/875

after add lines in iptables-config and vz . see this error messages when restart vz :


[root@serverd608 /]# service vz restart
: command not foundne 6:
: command not foundne 12:
: command not foundne 16:
: command not foundne 20:
: command not foundne 23:
: command not foundne 26:
: command not foundne 32:
: command not foundne 35:
: command not foundne 39:
: command not foundne 42:
Bringing down interface venet0: [ OK ]
Stopping OpenVZ: [ OK ]
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
Starting OpenVZ: [ OK ]
Bringing up interface venet0: [ OK ]
Configuring interface venet0: [ OK ]
failed: Bad parameter for --cpuunits: 1000 [FAILED]
[root@serverd608 /]#

where is the problem ?

kir wrote on Sat, 08 November 2008 14:17

See, this is why I asked you about it in the first place. The problem is not OpenVZ-specific.

I do want to help but I don't know the details of how grubby works. I recommend you to ask on some CentOS forum (and maybe post the solution here).

[Updated on: Sat, 08 November 2008 22:58]

Report message to a moderator

Re: kernel Problem [message #33766 is a reply to message #33765] Sat, 08 November 2008 23:38 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

Weird. Please provide the output of

rpm -q vzctl
rpm -V vzctl
cat /etc/*release

sh -x /etc/init.d/vz restart (this one will be long)


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: kernel Problem [message #33767 is a reply to message #33766] Sun, 09 November 2008 00:46 Go to previous messageGo to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
hi ,

[root@serverd608 /]# rpm -q vzctl
vzctl-3.0.22-1
[root@serverd608 /]# rpm -V vzctl
SM5....T c /etc/sysconfig/vz
S.5....T c /etc/sysconfig/vz-scripts/ve-vps.basic.conf-sample
S.5....T c /etc/vz/vz.conf
[root@serverd608 /]# cat /etc/*release
CentOS release 5.2 (Final)
[root@serverd608 /]#sh -x /etc/init.d/vz restart

### ATACHED IN TXT FILE ###

thanks



kir wrote on Sat, 08 November 2008 18:38

Weird. Please provide the output of

rpm -q vzctl
rpm -V vzctl
cat /etc/*release

sh -x /etc/init.d/vz restart (this one will be long)

  • Attachment: txt.txt.txt
    (Size: 281.33KB, Downloaded 385 times)

[Updated on: Sun, 09 November 2008 00:47]

Report message to a moderator

Re: kernel Problem [message #33769 is a reply to message #33767] Sun, 09 November 2008 02:42 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

Thanks. It looks like you were editing /etc/vz/vz.conf with some Windoze text editor. Don't do that since it inserts extra characters ("\r").

For now, try this to fix the file:

cat /etc/vz/vz.conf | tr -d '\r' > vz.conf.new && mv vz.conf.new /etc/vz/vz.conf


Then rerun /etc/init.d/vz restart and see if the above fix helped. If not, attach your /etc/vz/vz.conf here.


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: kernel Problem [message #33770 is a reply to message #33769] Sun, 09 November 2008 03:12 Go to previous messageGo to next message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
HI , ( : command not foundne errors ) solved ! Very Happy


[root@serverd608 ~]# cat /etc/vz/vz.conf | tr -d '\r' > vz.conf.new && mv vz.conf.new /etc/vz/vz.conf
mv: overwrite `/etc/vz/vz.conf'? y

[root@serverd608 ~]# /etc/init.d/vz restart
Shutting down VE 110
Bringing down interface venet0: [ OK ]
Stopping OpenVZ: [ OK ]
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe
Starting OpenVZ: [ OK ]
Bringing up interface venet0: [ OK ]
Configuring interface venet0: [ OK ]
Starting VE 110: [ OK ]
[root@serverd608 ~]#

### /etc/vz/vz.conf Attached ###

Thanks


kir wrote on Sat, 08 November 2008 21:42

Thanks. It looks like you were editing /etc/vz/vz.conf with some Windoze text editor. Don't do that since it inserts extra characters ("\r").

For now, try this to fix the file:

cat /etc/vz/vz.conf | tr -d '\r' > vz.conf.new && mv vz.conf.new /etc/vz/vz.conf


Then rerun /etc/init.d/vz restart and see if the above fix helped. If not, attach your /etc/vz/vz.conf here.

  • Attachment: vz.txt.txt
    (Size: 1.03KB, Downloaded 288 times)
Re: kernel Problem [message #33772 is a reply to message #33770] Sun, 09 November 2008 03:49 Go to previous messageGo to next message
kir is currently offline  kir
Messages: 1645
Registered: August 2005
Location: Moscow, Russia
Senior Member

You're all set. The error you get ("/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe") is actually not an error but some harmless warning, which is fixed by the following patch:

http://git.openvz.org/?p=vzctl;a=commitdiff;h=79f91681e87b352a7511f52283105295c6e3a258

You can either safely ignore it or apply the patch.


Kir Kolyshkin
http://static.openvz.org/userbars/openvz-developer.png
Re: kernel Problem [message #33773 is a reply to message #33772] Sun, 09 November 2008 03:58 Go to previous message
aoscentral is currently offline  aoscentral
Messages: 29
Registered: November 2008
Junior Member
Thank You Kir Embarassed

have Nice day Mad

kir wrote on Sat, 08 November 2008 22:49

You're all set. The error you get ("/etc/init.d/vz: line 200: echo: write error: Broken pipe") is actually not an error but some harmless warning, which is fixed by the following patch:

http://git.openvz.org/?p=vzctl;a=commitdiff;h=79f91681e87b352a7511f52283105295c6e3a258

You can either safely ignore it or apply the patch.

Previous Topic: Performance problems on heavily-loaded VE
Next Topic: vzyum database recovery -- was vzpkgcache fail
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Feb 26 17:50:42 GMT 2024

Total time taken to generate the page: 0.02888 seconds